Alles wat u moet weten over vacuüm isolatieglas:
Uw gids naar maximale isolatie en energiebesparing

1. Uitstekende isolatiewaarde door de lage thermische geleidbaarheid.

Vacuümglas heeft de hoogste isolatiewaarde van de bestaande glassoorten Door het vacuüm tussen de glaspanelen minimaliseert de warmteoverdracht door geleiding. Dit resulteert in lagere energiekosten omdat er minder warmte verloren gaat in de winter en maar ook in de zomer wanneer er minder warmte binnenkomt en de airco een standje lager kan worden gezet.

2. Geluidswerend voor een rustige binnenomgeving.

Vacuümglas isoleert niet alleen uitstekend tegen warmte, ook geluid houdt dit glas goed tegen. Het medium voor geluidsoverdracht is lucht. Vacuüm stopt het geluid om door het glas door te geven, en alleen trillingen door het glas en de glasranden, waardoor de vacuümbeglazing een veel lagere geluidsoverdracht heeft in vergelijking met normaal glas. Hierdoor ontstaat een rustigere binnen omgeving.

3. Ultradun profiel, slechts 6 tot 12 mm.

Vacuüm isolatieglas is dunner dan traditionele isolerende beglazing, wat leidt tot slankere raamprofielen en een grotere glasoppervlakte. Dit maximaliseert de hoeveelheid lichtinval in gebouwen. Vacuümglas is wel 4x dunner dan triple glas.

4. Geschikt voor bestaande raamkozijnen.

Omdat het glas zo dun is, is vacuüm isolatieglas geschikt voor bestaande kozijnen. Het is zo dun, dat je het zelfs in hele oude panden kunt plaatsen. Wil je nieuwe ruiten met een hoge isolatiewaarde plaatsen in een monument? Vacuümglas is de beste keus. Check wel altijd of hier een vergunning voor nodig is.

5. Licht van gewicht

Omdat er geen materie is tussen de glaslagen, wordt het gewicht van het glas aanzienlijk verminderd, waardoor het lichter wordt in vergelijking met traditioneel isolatieglas. Dit maakt het niet alleen makkelijker te hanteren en te installeren, maar ook geschikt voor toepassingen waar gewichtsbeperkingen een rol spelen, zoals structuren met een beperkte draagkracht.

6. Zichtvlak

Het zichtvlak van vacuüm isolatieglas biedt een unieke kijkerservaring en onderscheidt zich van traditionele glasproducten. Met zijn ultradunne profiel biedt vacuümglas een ongeëvenaard uitzicht, waardoor de grens tussen
binnen en buiten vervaagt.

7. Geen condensatie aan de binnenkant bij lage temperaturen.

VIG blijft condensatievrij wanneer het temperatuurverschil tussen binnen- en buitenglaspanelen 70 ℃ bereikt. Het garandeert de glastransparantie, zelfs gebruikt in de koelindustrie.

8. Veiligheidsglas.

Volledig geharde vacuümbeglazing is gemaakt met 2 stuks volledig gehard glas. Het gebruikte geharde glas voldoet aan de EN12150-norm, is ook bestand tegen schokken onder test EN6276 en ASTM Z97. Dit zorgt voor massale toepassing in de glazen gevel en voorkomt mogelijk letsel.
Vacuüm isolatieglas kan ook verder worden verwerkt tot vacuüm gelaagd glas, vacuüm geïsoleerd glas om de veiligheidsprestaties verder te verbeteren.

9. Lange levensduur.

Doordat vacuüm isolatieglas minder gevoelig is voor condensatie en luchtlekkage,
heeft het over het algemeen een langere levensduur dan traditioneel isolatieglas. Het grote voordeel van vacuümglas is dat de kwaliteit gedurende deze jaren hetzelfde blijft, terwijl de isolerende werking van andere glassoorten met de tijd afneemt.

Isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de u-waarde. Dit is de hoeveelheid warmte dat door het glas verloren gaat. De u-waarde geeft aan hoeveel warmte (Watt) er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijde wordt doorgelaten. Hoe lager de u-waarde, des te beter het glas isoleert. Anders gezegd: hoe lager de u-waarde des te minder warmteverlies van binnen naar buiten en dus beter voor het leef comfort en de energierekening. 

Aan vacuümglas kunnen eigenschappen worden toegevoegd waardoor bepaalde prestaties aanzienlijk worden verbeterd. Door akoestische poly vynil butyral’s (pvb’s) toe te voegen worden de geluidswerende eigenschappen verbeterd, door het toevoegen van meerdere pvb’s worden de inbraakwerende eigenschappen sterk verbeterd De combinaties zijn legio. Op basis van het (architecten)bestek of aan de hand van bepaalde wensen van de (eind)gebruiker kan de beste glascombinatie worden berekend.

Deze waarde geeft aan hoeveel warmtestraling het vacuümglas tegenhoudt. Hoe lager de g-waarde, hoe meer warmtestraling van de zon het glas tegenhoudt. Een g-waarde van 0.39 betekent dat het glas 39% van de straling doorlaat.