Ons assortiment vacuüm isolatieglas
Voor iedere ruimte de perfecte isolatieoplossing

Wat is Vacuümglas?

Vacuüm isolatieglas is een geavanceerde vorm van isolerend glas dat bestaat uit twee glasplaten die op een kleine afstand van elkaar worden gehouden door middel van minuscule afstandhouders (pillars), met een vacuüm tussen beide glasplaten.

Vacuümglas is 6 tot 12mm dik en daarmee veel dunner dan al het andere isolatieglas.

Vacuümglas combineert de hoogste isolatiewaarde met een geringe dikte waardoor het probleemloos in bestaande kozijnen kan worden gemonteerd.

Vacuümglas tekening

Hier is hoe het werkt:

Vacuümruimte:
Tussen de twee glasplaten is een vacuümruimte gecreëerd. Dit betekent dat er geen lucht of gas tussen de glasplaten aanwezig is.
Lucht is een slechte warmtegeleider, maar zelfs lucht kan nog steeds warmte geleiden en convectie mogelijk maken.
Door het vacuüm te creëren wordt dit effect geminimaliseerd.

Isolatie:
Het vacuüm werkt als een effectieve isolator omdat er geen moleculen
zijn die warmte kunnen overdragen door geleiding.
Dit betekent dat warmte die van binnen naar buiten probeert te ontsnappen (of andersom)
veel moeilijker wordt overgedragen dan bij traditioneel isolatieglas.

Coating:
Eén van de glasplaten wordt aan de binnenkant bedekt met een dunne, 
speciale coating die de warmteoverdracht verder vermindert door de stralingswarmte te verminderen. Dit verhoogt de isolerende eigenschappen van het glas nog meer.
In essentie creëert vacuüm isolatieglas een barrière tegen warmteoverdracht, waardoor het gebouw waar het is geïnstalleerd,
beter geïsoleerd is en energiezuiniger wordt.

 

Energieverbruik overzicht enkel, dubbel, triple, vacuüm

Binnen buitentemperatuur enkel, dubbel, triple, vacuüm

Energieverbuik overzicht enkeldubbeltriplevacuuum
Binnen buitentemperatuur EnkgeldubbelTripleVacuum

Voordelen GG-NedVac Vacuümglas

Isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de u-waarde. Dit is de hoeveelheid warmte dat door het glas verloren gaat. De u-waarde geeft aan hoeveel warmte (Watt) er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijde wordt doorgelaten. Hoe lager de u-waarde, des te beter het glas isoleert. Anders gezegd: hoe lager de u-waarde des te minder warmteverlies van binnen naar buiten en dus beter voor het leef comfort en de energierekening. 

Aan vacuümglas kunnen eigenschappen worden toegevoegd waardoor bepaalde prestaties aanzienlijk worden verbeterd. Door akoestische poly vynil butyral’s (pvb’s) toe te voegen worden de geluidswerende eigenschappen verbeterd, door het toevoegen van meerdere pvb’s worden de inbraakwerende eigenschappen sterk verbeterd De combinaties zijn legio. Op basis van het (architecten)bestek of aan de hand van bepaalde wensen van de (eind)gebruiker kan de beste glascombinatie worden berekend.

Deze waarde geeft aan hoeveel warmtestraling het vacuümglas tegenhoudt. Hoe lager de g-waarde, hoe meer warmtestraling van de zon het glas tegenhoudt. Een g-waarde van 0.39 betekent dat het glas 39% van de straling doorlaat.